Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο κύριος Κώστας μας βοήθησε στην προετοιμασία του λαχανόκηπου μας. Αρχικά, προετοιμάσαμε το έδαφος με τον καθαρισμό από διάφορα ζιζάνια και μετά το ανακατέψαμε με το κόμποστ που είχαμε έτοιμο από την περσινή συλλογή του γκαζόν. Ένας οικολογικός τρόπος για να παρασκευάζουμε το δικό μας λίπασμα!
Αφού πλέον το χωράφι μας ήταν έτοιμο για σπορά, οι μικροί κηπουροί ανέλαβαν δράση! Μιλήσαμε για την προετοιμασία του χωραφιού, την περίοδο της σποράς, μελετήσαμε και συγκρίναμε τους διαφορετικούς σπόρους που μας έφερε ο κύριος Κώστας και είμασταν πλέον έτοιμοι για να λερώσουμε τα χέρια μας. Φέτος επιλέξαμε να σπείρουμε καλαμπόκι, κρεμμυδάκια και ρεβίθια.και δεν σας κρύβουμε ότι ανυπομονούμε να τα δούμε να μεγαλώνουν!
Στόχος του προγράμματος δημιουργίας σχολικού λαχανόκηπου, είναι η κατάκτηση εννοιών όπως η αειφορία, η υιοθέτηση σωστών διατροφικών συνηθειών καθώς και η καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης, η έννοια της συνεργατικότητας και του υπεύθυνου πολίτη . Η προστασία της φύσης δεν είναι θέμα μόνο γνώσης, είναι ζωή!
Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να μάθουν βιωματικά και να αφομοιώσουν την σχέση τους με τη φύση.