Μήνυμα διεύθυνσης

Αγαπητοί Γονείς και Παιδιά,

Σας καλωσορίζω στην οικογένεια του σχολείου μας και εύχομαι μέσα από τον διαδικτυακό αυτό τόπο, να αποφασίσετε να μας επισκεφτείτε από κοντά.

Ένα από τα βασικά πράγματα που έμαθα, όλα αυτά τα χρόνια που εργάζομαι στην εκπαίδευση και ως νηπιαγωγός, αλλά και σαν καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο, είναι ότι η προσωπική επαφή και η επικοινωνία είναι το ζητούμενο για να υπάρχει κατανόηση, σύνθεση απόψεων και δημιουργία. Κανένας ποτέ μόνος του δεν μπόρεσε να φτιάξει τον κόσμο απ’ την αρχή, αλλά όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Κοινός μας στόχος είναι η ασφάλεια και ευτυχία των παιδιών, για αυτό και ζητάω τη συνεργασία σας από την πρώτη μέρα που θα έρθετε στο σχολείο για να ενημερωθείτε και να μας γνωρίσετε.

Έχοντας δουλέψει σε σχολεία του εξωτερικού για αρκετά χρόνια με διαφορετική φιλοσοφία από τη δικιά μας και διαφορετικές πρακτικές, θέλησα να δημιουργήσω ένα σχολείο ‘ανοιχτό’ στη φιλοσοφία του και στις αρχές του, στην εκπαιδευτική πρακτική του, στο πρόγραμμα του. Ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία.

Πάντοτε πίστευα ότι τα παιδιά έχουν πολύ περισσότερες δυνατότητες από αυτές που τους αναγνωρίζουμε.

Μπορούν να σε εκπλήξουν εκεί που δεν το περιμένεις, αρκεί να τους δείξεις εμπιστοσύνη και να τους προσφέρεις τα κατάλληλα ερεθίσματα για να δημιουργήσουν τον κόσμο μόνα τους.

Βασικό συστατικό της φιλοσοφίας μου είναι η ενεργητική συμμετοχή των παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία και κυρίως η μάθηση έξω από την τάξη, μέσα στο φυσικό και κοινωνικό μας περιβάλλον. Η μάθηση δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι στατική. Είναι παντού γύρω μας για να την ανακαλύψουμε, να την κατανοήσουμε, να την βιώσουμε.

Σας καλώ λοιπόν να συμμετέχετε και εσείς σε αυτό το ταξίδι δημιουργίας και γνώσης. Να διαμορφώσουμε μαζί το μέλλον των παιδιών μας. Μην ξεχνάτε ότι οι βάσεις για τη μετέπειτα εξέλιξη του ανθρώπου μπαίνουν από το νηπιαγωγείο, για αυτό και είναι σημαντικό τα παιδιά να αποκτήσουν θετικές εικόνες από την πρώτη τους επαφή με το σχολείο.

Σας περιμένω να γνωριστούμε από κοντά.

Φιλικά

Δρ Ρεπανά Βασιλική