Με το θέμα της Υγιεινής διατροφής ασχοληθήκαμε αυτό το διάστημα. Μιλήσαμε για τις διατροφικές μας συνήθειες και έπειτα αναρωτηθήκαμε εάν είναι οι σωστές…. Πηγή πληροφόρησης για άλλη μία φορά τα αγαπημένα μας παραμύθια, ο Τοποτίτ και Η ιστορία Του παππού του Ροδαλού και του κύριου Ωχρού μας έδειξαν ποιες τροφές πρέπει να προτιμάμε και ποιες να αποφεύγουμε. Ανατρέξαμε στο σουπερ μάρκετ της τάξης μας λοιπόν κατηγοριοποιήσαμε τις τροφές ( φρούτα, λαχανικά γλυκά, όσπρια, γαλακτοκομικά, δημητριακά)και έπειτα ανοίξαμε τις τσάντες μας για να δούμε αν τα γεύματα που έχει μέσα μας κάνουν καλό η όχι .Κατασκευάσαμε την πυραμίδα της διατροφής και επισκέφτηκαν την τάξη μας οι κυρίες Υγιεινούλα και Ανθυγιεινούλα ακούσαμε τις συμβουλές τους και υποσχεθήκαμε να τις τηρούμε όσο μπορούμε. Μέσα από διαδίκτυο, κουκλοθέατρο και δραματοποιήσεις γνωρίσαμε το μεγάλο ταξίδι του φαγητού και το όργανα του πεπτικού μας συστήματος. Δημιουργήσαμε την φρουτιέρα του φθινοπώρου, μάθαμε φρουτοαινίγματα και παίξαμε κινητικά παιχνίδια με τα φρούτα. Ζητήσαμε από τα παιδιά να φέρουν από το σπίτι τους φρούτα και λαχανικά, παρατηρήσαμε το μέγεθος, την αφή, τα χρώματά τους, τη γεύση τους, διακοσμήσαμε πιάτα και αποφασίσαμε να τα συμπεριλάβουμε καθημερινά στη διατροφή μας λόγω της μεγάλης θρεπτικής τους αξίας. Μιλήσαμε για τα παραδοσιακά πιάτα άλλων χωρών και για την μεσογειακή διατροφή. Βάση της οποίας είναι το ελαιόλαδο. Παρατηρήσαμε την ελιά της αυλής μας και δραματοποιήσαμε το λίαζωμα της. Μιλήσαμε για το πώς παράγεται το λάδι και αποφασίσαμε να φτιάξουμε το δικό μας υγιεινό ελαιόψωμο από τα χεράκια μας ..έγινε πεντανόστιμο άμα δεν μας πιστεύετε ελάτε όποτε επιθυμείτε να σας κεράσουμε!!!!!!Tέλος επισκεφτήκαμε τo Φεστιβάλ γευσιγνωσίας και τοπικών προϊόντων με τίτλο «Κερνάμε Ελλάδα» στο Εκθεσιακό Κέντρο των Κοίλων Κοζάνης, όπου συμμετείχαμε παιδικό εργαστήρι. Εκεί γνωρίσαμε τα τοπικά προϊόντα και μέσα από το παιχνίδι με τον αγαπημένο μας Ζυμαρούλη δημιουργήσαμε πολλά αρτοπαρασκευάσματα.